čtvrtek 18. srpna 2016

Sýrové tyčinky s celerem

130 g vařených brambor., 100 g hrubé mouky., 100 g másla., 100 g čerstvého celeru., 100 g tvrdého sýru., 50 g taveného smetanového sýru., vejce., sůl.,kmín., sladká paprika., mouka na vyválení., žloutek a lžíce mléka na potření, tuk a mouka na vysypání plechu
Zchladlé oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle přímo na vál. Přidáme uvedenu dávku mouky, změklé máslo, nastrouhaný celer a najemno nastrouhaný sýr. Tavený sýr, vejce, sůl, kmín a sladkou papriku důkladně zpracujeme v těsto, které ihned vyválíme na plát široký asi 3 mm. Tvořítkem vykrajujeme z plátu libovolné tvary, které přeneseme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Žloutek rozmícháme spolu s mlékem a všechny tvary jím potřeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. 

Žádné komentáře:

Okomentovat