neděle 21. srpna 2016

Závitky z červeného zelí na červeném víně

Pro 4 osoby: hlávka červeného zelí, sůl, 350 g vepřových panenek, 2 ½ lžíce másla, 125 g vařené šunky, vejce, žloutek, 2 lžíce strouhanky, lžíce zakysané smetany, 2 lžíce suchého sherry, pepř, 250 ml červeného vína, 125 ml masového vývaru (z kostky), 250 ml smetany, lžíce naloženého růžového pepře
Osm zelených listů povaříme 3 minuty v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme a osušíme, opečeme ze všech stran na lžící másla a pokrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme a smícháme s vepřovým masem, vejcem, žloutkem, strouhankou, smetanou a sherry. Osolíme a opepříme. Vždy na 2 zelné listy rozložíme nádivku. Svineme do závitků, převážeme a opečeme. Přilijeme víno a vývar, přikryté dusíme 30 minut. Závitky vyjmeme. Omáčku rozmícháme se smetanou, povaříme, případně osolíme. Podáváme s omáčkou a posypané pepřem.
Příprava 30 minut, vaření 50 minut, na osobu 570 kcal, 29 g bílkovin, 42 g tuků, 17 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat