úterý 23. srpna 2016

Broskvový dort

Upečený piškot necháme vychladnout a podélně rozkrojíme na dvě části. Spodní část poklademe polovinami broskví (pro lepší chuť je přelijeme horkou vodou a sloupneme). Na ně rozetřeme broskvovou šlehačku a spojíme do původního tvaru. Povrch dortu přelijeme čokoládovou polevou, ozdobně poklademe na plátky pokrájenými broskvemi a uložíme do chladna. Po ztuhnutí pokrájíme na dílky.
Příprava broskvového krému – Asi 4 broskve rozmixujeme s citronovou šťávou, 2 balíčky vanilinového cukru a meruňkovým likérem. Vmícháme lžíci nabobtnalé a dobře rozpuštěné želatiny a nakonec zjemníme ¼ l ušlehané smetany.
Piškot – 6 vajec., lžíce pískového cukru., 6 lžíc polhrubé mouky., špetka kypřicího prášku do pečiva., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání dortové formy.,
Žloutky dáme do misky a utřeme se 3 lžícemi cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbývajicí cukr a ušleháme dohusta. Přidáme ke žloutkové pěně a spolu s prosátou moukou s práškem do pečiva lehce společně promícháme. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova. 

Žádné komentáře:

Okomentovat