pátek 26. srpna 2016

Koňakový dort

Upečený a vychladlý piškot podélně rozkrojíme na dvě části a potřeme koňakovým krémem. Spojíme do původního tvaru, povrch dortu potřeme krémem a ozdobně nastříkáme mřížky, které vyplníme hustým vaječným koňakem. Necháme ztuhnout a pokrájíme na dílky.
Příprava koňakového krému – Ve 4 dcl plnotučného mléka a dl vaječného koňaku rozmícháme pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, přidáme 3 lžíce pískového cukru balíček vanilinového cukru a uvaříme pudink. Do teplého pudinku zamícháme 2 lžíce másla a lžíci nabobtnalé a dobře rozpuštěné želatiny.
Piškot - 6 vajec., lžíce pískového cukru., 6 lžíc polhrubé mouky., špetka kypřicího prášku do pečiva., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání dortové formy., zavařenina na potření., moučkový cukr na posypání.,
Žloutky dáme do misky a utřeme se 3 lžícemi cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbývajicí cukr a ušleháme dohusta. Přidáme ke žloutkové pěně a spolu s prosátou moukou s práškem do pečiva lehce společně promícháme. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova.

Žádné komentáře:

Okomentovat