středa 24. srpna 2016

Hovězí guláš na pivě

600 g hovězí kližky., 600 g cibule., kořenicí směs., lžíce rajčatového protlaku., 2 červené kapie., 0,5 l světlého piva., olej nebo sádalo., hladkou mouku a olej na jíšku.,
Maso nakrájíme na kostky, cibule na půlky a na plátky. Na oleji nebo na sádle opékáme maso a cibuli do pěkné barvy. Maso i cibuli dáme na olej současně. Přidáme kořenící směs a 2 lžíce rajčatového protlaku, orestujeme a zalijeme pivem a horkou vodou nebo vývarem. Dusíme až je maso měkké. Podle potřeby doléváme tekutinu. Asi půl hodiny před dokončením přidáme na nudličky nasekanou a na oleji orestovanou kapii a podle potřeby zahustíme jiškou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat