neděle 21. srpna 2016

Čínské zelí zapečené s ovesnými vločkami

Pro 4 osoby: 750 g čínského zelí, sůl, 150 ml smetany, 125 g ovesných vloček, stroužek česneku, 125 g goudy, pepř, muškátový oříšek, 3 lžíce másla, 250 ml zeleninového vývaru (z kostky), 2 lžíce lístků petrželky
Zelí omyjeme a očistíme, podélně rozpůlíme a povaříme 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Smetanu uvedeme do varu a vmícháme ovesné vločky. Přidáme najemno posekaný česnek a vše 10 minut podusíme na velmi mírném ohni. Poté vmícháme nastrouhanou goudu. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Troubu předehřejeme 220 stupňů. Zapékací formu vymažeme máslem. Vložíme do ní čínské zelí řeznou plochou nahoru, na ně rozložíme ovesné vločky. Poklademe drobnými kousky másla a zalijeme vývarem. Zapékáme v troubě přibližně 20 minut. Podáváme sypané petrželovými lístky.
Příprava cca 50 minut, na osobu 380 kcal, 15 g bílkovin, 26 g tuků, 51 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat