sobota 27. srpna 2016

Bramboráky s ředkvičkovým tvarohem

Pro 2 osoby: 750 g brambor, cibuli, vejce, lžící hladké mouky, sůl, pepř, svazek ředkviček, 2 lžíce oleje, ½ salátové okurky, 250 g netučného tvarohu, 4 lžíce smetany ke šlehání, snítku petrželky na ozdobení
Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory, cibuli, vejce, hladkou mouku a ½ lžičky soli důkladně promícháme a necháme chvílí stát. Na pánvi zahřejeme ½ lžíce oleje a na něm opečeme dozlatova po obou stranách jedno čtvrtinu směsi. Bramborák vyjmeme a udržujeme teplý. 3 opečeme stejným způsobem. Ředkvičky a okurku očistíme a pečlivě omyjeme, 1-2 ředkvičky nakrájíme na plátky a odložíme na ozdobení, zbytek nahrubo nastrouháme. Z okurky odkrojíme 6 tenkých plátků a zbytek rovněž nastrouháme. Tvaroh se smetanou umícháme dohladka, osolíme a opepříme a opatrně vmícháme nastrouhanou zeleninu. Trochu tvarohu rozložíme na 2 bramboráky, 2 přiklopíme. Bramboráky ozdobíme plátky ředkviček, okurky a snítkou petrželky. Podle chuti ještě opepříme. Zbylý zeleninový tvaroh podáváme zvlášť jako prílohu.
Příprava 40 minut, 1 porce 580 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat