neděle 21. srpna 2016

Mrkvový koláč s gorgonzolou

Pro 4 osoby: 250 g hladké mouky, 125 g studeného másla, sůl, 3 vejce, 3 mrkve, 150 ml smetany, 125 g gorgonzoly, pepř, na špičku nože kayenského pepře, 2 lžíce slunečnicových semínek, 2 lžičky lístků tymiánu
Z mouky, másla, špetky soli a vejce rychle zpracujeme těsto. Vytvarujeme do bochánku, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladu. Mrkev omyjeme a oloupeme, podélně nakrájíme na nudličky. Povaříme 3 minuty, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Smetanu rozšleháme se 2 vejci a vmícháme rozmačkaný sýr. Výrazně osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu (průměr 26 cm). Mrkev rozložíme hvězdicovitě na těsto a zalijeme sýrovou omáčkou. Posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme asi 40 minut. Ozdobíme tymiánovými lístky a podáváme.
Příprava 90 minut, na osobu 720 kcal, 21 g bílkovin, 45 g tuků, 51 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat