čtvrtek 25. srpna 2016

Řízky “no nazdar”s kapustičkami po čínsku

kuřecí prsíčka (nebo i vepřové řízky¨), několik koleček pikantního salámu, 1 šlehačka, plísňový sýr, rum,sojová omáčka, drcený kmín
Na přílohu – kapustičky po čínsku:500 g kapustiček, 200 ml oleje, 300 ml zeleninového vývaru, 4 stroužky česneku, 4 lžíce suchého vína,4 lžíce máčeného škrobu, 2 lžíce sojové omáčky cukr, sůl, jablečný likér
Maso rozklepeme přes fólii o osolíme a opepříme z obou stran a okmínujeme. Vložíme do rozpáleného oleje a orestujeme na sádle. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na zapékací misku naklademe vedle sebe na její dno a poklademe pikantním salámem. Šlehačku smícháme s rumem, sojovou omáčkou, a nalijeme do pekáčku na maso. Přidáme ještě zelený pepř v nálevu a nastrouhaný sýr nahrubo.Zapečeme v troubě. Jako příloha mohou být podávány kapustičky. Kapustičky na oleji osmažíme, přidáme česnek a přilijeme zeleninový vývar. Pět minut povaříme pod poklicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat