úterý 23. srpna 2016

Bruselské kostky

Do polovičního množství piškotového těsta vmícháme lžíci kakaa. Na polovinu plechu rozetřeme světlé těsto a na druhou část těsto kakaové. Vložíme do trouby a zvolna upečeme. Vychladlý piškot rozkrojíme. Světlý díl těsta potřeme zavařeninou, částí máslového krému a přiklopíme kakaovým dílem. Povrch moučníku potřeme zbylým krémem a bohatě posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout a pokrájíme na kostky.
Základní piškotové těsto
4 vejce., 4 lžíce horké vody., 120 g moučkového cukru., lžíce oleje., 100 g polohrubé mouky., 2 lžíce škrobové moučky., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu se zvýšenými okraji.,
Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně zamícháme prosátou mouku, škrobovou moučku a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a v předehráté troubězvolna upečeme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat