úterý 23. srpna 2016

Srnčí hřbet-recept na nepečený moučník

balíček piškotů., 250 g tvarohu., dcl mléka., lžíce světlé želatiny., cikr podle chuti., šlehačka., vanilinový cukr., trochu rumu., 50 g rozinek., sušené švetky nebo meruňky.,
Želatinu rozpustíme v mléce,sušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami ho namočíme do rumu. Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem a vanilinovým cukrem do kašovité hmoty. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvrohu a vrstvu rumového ovoce a rozinek. Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce a končíme piškoty. Necháme ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy. Povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk nebo broskví z kompotu.
Tip – Pokud vyrábíme moučník pro děti, nahraďte rum ovocným sirupem

Žádné komentáře:

Okomentovat