čtvrtek 25. srpna 2016

Reveňový (rebarborový) koláč

Na těsto : 150 g másla nebo hery, 120 g cukru, 150 g polohrubé mouky, 3 vejce, půl balíčku prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 6 lžic škrobové moučky
Na náplň : 600 g reveně, 150 g jemného krystalu, lžička mleté skořice
Na sypání : 300 g hrubé mouky, 200 g jemného krystalu, 100 g másla, tuk na vymaštění plechu
Tuk utřeme s cukrem a postupně přidávanými vejci do pěny. Do utřené směsi vmícháme vanilkový cukr, škrobovou moučku a prášek do pečiva smíchaný s moukou.Těsto rozestřeme na tukem vymazaný plech s vyšším okrajem na sílu asi 15 mm a poklademe oloupanou na dvoucentimetrové dílky nakrájenou revení, posypeme skořicí a cukrem, na povrch rozdrobíme žmolenku z tuku smíchaného s cukrem a moukou. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Při podávání ho posypeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat