úterý 23. srpna 2016

Malinový dort

Do piškotového těsta vmícháme kakao nebo rozehřátou čokoládu a upečeme.upečený tmavý piškot necháme vychladnout a podélně rozkrojímena dvě části. Potřeme malinovou šlehačkou, spojíme do původního tvaru a po obvodu dortu ozdobně nastříkáme ušlehanou smetanu. Vzniklý střed vyplníme malinami. Po ztuhnutí pokrájíme na dílky.
Příprava malinového krému – Ušleháme ¼ l smetany se ztužovačem a lžíci moučkového cukru dohusta. Část šlehačky dáme stranou na ozdobení dortu a do zbylého množství vmícháme rozmačkané maliny (200 – 250 g).
Piškot – 6 vajec., lžíce pískového cukru., 6 lžíc polhrubé mouky., špetka kypřicího prášku do pečiva., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání dortové formy.,
Žloutky dáme do misky a utřeme se 3 lžícemi cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbývajicí cukr a ušleháme dohusta. Přidáme ke žloutkové pěně a spolu s prosátou moukou s práškem do pečiva lehce společně promícháme. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova.

Žádné komentáře:

Okomentovat