neděle 21. srpna 2016

Brokolice v česnekovém krému s nudlemi

Pro 4 osoby: 600 g brokolice, sůl, 5 stroužků česneku, 4 šalotky, 200 ml zakysané smetany, 2 červené feferonky, 3 lžíce olivového oleje, pepř, 120 g strouhaného parmazánu, 200 g plochých širokých nudlí
Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. 4 stroužky česneku uvaříme doměkka v zakysané smetaně a rozmixujeme. Feferonky omyjeme, očistíme a vyřízneme semeníky. Zbývající česnek a šalotku posekáme a spolu s feferonkami opečeme. Přidáme brokolici, vmícháme česnekovou smetanu a asi 10 minut podusíme. Vmícháme parmazán, podle chuti přisolíme a opepříme. Nudle uvaříme, smícháme s brokolici a necháme chvíli rozležet.
Příprava 40 minut, na osobu 550 kcal, 22 g bílkovin, 30 g tuků, 44 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat