sobota 27. srpna 2016

Rýžový nákyp s višněmi

Pro 4 osoby: 400 g rýže, 1 l mléka, špetku soli, 3 vejce, 150 g másla, 200 g kompotovaných nebo čerstvžch višní, 200 g moučkového cukru, ovocný sirup nebo šťávu z kompotu, 200 g měkkého tvarohu, 2 lžíce mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, lístky meduňky
Rýží několikrát propláchneme vodou, scedíme a uvaříme v mléku se špetkou soli doměkka. Odstavíme a necháme vychladnout. Asi 3 lžíce odebereme a odložíme stranou Kompotované višně scedíme a necháme okapat. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky postupně rozšleháme s cukrem, z bílků ušleháme zvlášť tuhý sníh a obojí lehce promícháme a vychladlou rýží. Ohnivzdornou misku vymažeme trochou rozpuštěného másla, urovnáme do ní polovinu rýžové hmoty, pokladme višněmi, navrstvíme druhou polovinu hmoty a pokapeme zbytkem másla. Misku vložíme do středně vyhřáté trouby a zapečeme do růžova. Tvaroh ušleháme s 3 lžícemi rýže, mlékem a vanilkovým cukrem. Každou porci ozdobíme kopečky z této směsi. Při servírování přelijeme rýžový nákyp ovocnou šťávou nebo sirupem, ozdobíme čerstvými višněmi a doplníme vonými lístečky meduňky.
Příprava 55 minut, 1 porce 1165 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat