středa 24. srpna 2016

Koláč s bobulovým ovocem v jogurtu

12 kousků – 250 g polohrubé mouky., balíček kypřicího prášku., ½ lžičky soli., balíček vanilkového cukru., 5 lžíc oleje., 125 g netučného tvarohu., vejce., bílek., luštěniny na slepé pečení.,
Náplň – 500 g bílého jogurtu., 250 g čerstvého krémového sýra., šťáva a kůra z chemicky neošetřeného citronu., 150 g cukru., 8 plátků želatiny., 200 g smetany ke šlehání., 750 g očisěného bobulového ovoce (maliny., jahody., červený rybíz., apod.)., lístky meduňky na zdobení.,
Z mouky, kypřicího prášku, soli, vanilkového cukru, 3 lžic oleje., tvarohu, vejce a bílku vypracujeme hladké těsto. Troubu předehřejeme na 180 ° C. Rozvírcí formu o průměru 26 cm vymažeme zbývajícím olejem. Z pevného papíru na pečení vystřihneme tři pásky o rozměrech zhruba 20 x 30 cm, na delší straně je trochu nastříhneme. Pásky vyložíme rozvírací formu. Přecnívající okraje ohneme ven. Z těsta vyválíme tenký plát a vložíme jej do formy. Okraje vytáhneme nahoru, aby tvořily tvar květu. Dno a okraje těsta vyložíme papírem na pečení a naplníme luštěninami. Koláč předpečeme asi 15 minut. Potom luštěniny odstraníme a koláč dopečeme dalších 10 minut. Krémový sýr rozetřeme s jogurtem, cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Dáme nabobtnat želatinu a zamícháme ji do krému. Přimícháme šlehanou smetanu, polovinu ovoce a směs naneseme na koláč. Chladíme 3 hodiny. Obložíme zbývajícím ovocem a lístky meduňky.
Příprava asi 40 minut., pečení asi 25 minut., chlazení asi 3 hodiny., kousek asi 340 kcal., 12 g bílkovin., 14 g tuků., 39 g sacharidů.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat