čtvrtek 25. srpna 2016

Tvarohový koláč s višněmi

250 g polohrubé mouky, 1 vejce, 60 g másla, 60 g cukru, 4 lžíce mléka, 1/2 balíčku prášku do pečiva, špetka soli, 600 g višní, 1 vejce, 2 lžíce vody, tuk na vymazání plechu, moučkový a vanilkový cukr na posypání.
Na náplň:400 g měkkého tvarohu, 2 žloutky, 3 lžíce cukru, 50 g mandlí
Prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme rozehřáté máslo, cukr a vejce, osolíme, zředíme mlékem a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na poloviny a vyválíme na pláty. Jeden plát přeneseme na tukem vymaštěný plech a rozestřeme na něj tvarohovou náplň a poklademe višněmi. Přikryjeme druhým plátem těsta, okraje spojíme a povrch propíchneme vidličkou. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě. Těsně před dokončením potřeme koláč rozšlehaným vejcem s vodou, aby povrch získal lesklou zlatorůžovou barvu. Po vychladnutí posypeme cukrem a nakrájíme.
Příprava náplně: Tvaroh smícháme s cukrem, žloutky, spařenými, oloupanými a na nudličky nakrájenými mandlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat