neděle 21. srpna 2016

Rýže s krůtími prsíčky a kapustou

Pro 4 osoby: 500 g krůtích prsou, 4 cibule, červená paprika, zelená paprika, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžíce kari, 500 ml slepičího vývaru, 150 g dlouhozrnné rýže, 500 g kapusty, 100 g meruňkové zavařeniny, šťáva z ½ citronu, 50 g nudliček anglické slaniny
Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli posekáme.Papriky pokrájíme na čtverečky.Rozehřejeme olej a maso na něm opečeme.Přidáme papriky a cibuli a opékáme společně 5 minut.Osolíme, opepříme a ochutíme kari.Přilijeme 250 ml vývaru a dusíme 30 minut.Rýži vaříme 20 minut ve 300 ml osolené vody.Kapustu rozebereme na listy a omyjeme.Zbylý vývar, džem, citronovou šťávu uvedeme do varu a kapustu v něm dusíme 30 minut.Slaninu opečeme a spolu s masem vmícháme do rýže.Kapustu necháme okapat, zachycenou tekutinu vmícháme do rizota a kapustu rozdělíme na talířem na ni rozložíme rizoto.
Příprava 85 minut, na osobu 530 kcal, 37 g bílkovin, 15 g tuků, 59 g sacharidů.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat