úterý 23. srpna 2016

Piškotová stříška

Upečený piškot příčně pokrájíme na pruhy široké asi 9 cm. Spojíme je máslovým krémem, lehce k sobě přitlačíme a uložíme do chladna ztuhnout. Ztuhlý piškot ostrým nožem příčně (po uhlopříčce) rozřízneme a obě části spojíme krémem k sobě. Celou stříšku pomažeme zbylým krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo oříšky, pokrájíme na plátky.
Základní piškotové těsto
4 vejce., 4 lžíce horké vody., 120 g moučkového cukru., lžíce oleje., 100 g polohrubé mouky., 2 lžíce škrobové moučky., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu se zvýšenými okraji.,
Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně zamícháme prosátou mouku, škrobovou moučku a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a v předehráté troubězvolna upečeme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat