neděle 21. srpna 2016

Mrkvová rýže s tofu

Pro 4 osoby: 6 lžic sójové omáčky, 2 lžíce kari, 400 g tofu, 600 g mrkve, 4 lahůdkové cibulky, 2 červené feferonky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 600 g vařené dlouhozrnné rýže
Smícháme sójovou omáčku a kari.Tofu pokrájíme na kostičky, vmícháme do omáčky a necháme krátce rozležet. Mezitím najemno nastrouháme mrkev.Lahůdkové cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.Feferonky očistíme, omyjeme a najemno posekáme.Česnek také nadrobno posekáme.Tofu nech okapat v sítu.Ve woku rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme feferonky a česnek.Přidáme tofu a za častého míchání krátce opečeme.Přidáme rýži, krátce zahřejemeVmícháme mrkev a krátce podusíme společně. Hotový pokrm osolíme a vmícháme lahůdkovou cibulku.
Příprava 20 minut, na osobu 450 kcal, 21 g bílkovin, 17 g tuků, 58 g sacharidů.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat