neděle 7. srpna 2016

Pirožky -recept

1 balíček listového těsta, 1 vejce na potření, kmín nebo sezamová semínka na posypání
Náplň: ½ slepice, sůl, 2 lžíce oleje, 1 pórek, mletý pepř, chilli koření, drcený kmín, petrželová nať
Slepici vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka (po přidání kořenové zeleniny a cibule můžeme připravit dobrou polévku). Uvařenou slepici vykostíme a maso umeleme na masovém mlýnku nebo drobně pokrájíme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájený pórek, přidáme maso, dobře okořeníme a zvolna osmahneme. Nakonec do náplně vmícháme jemně pokrájenou petržlenovou nať. Vychlazené listové těsto vyválíme na plát asi 4 mm silný, který rozkrájíme na čtverce. Do jejích středu dáme lžičku náplně, v polovině přeložíme a po stranách dobře stiskneme. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo sezamovým semínkem a osolíme. Vložíme do hodně vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme teplé i studené se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat