čtvrtek 11. srpna 2016

Napoleonky-recept

3 hrnky hladké mouky, lžíci smetany, lžičku nastrouhané kůry z citronu, kostku másla, 2 - 3 žloutky, vejce, mouku na vyválení těsta, tuk na vymazání plechu, vejce na potření a krystalový cukr na posypání rohlíčků, mandlovou nebo oříškovou náplň
Do mouky přidáme změklé pokrájené máslo, žloutky, vejce a smetanu a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a ostrým nožem jej nakrájíme na trojúhelníčky. Na každý položíme kopeček náplně, svineme od delší strany ke špičce a vytvarujeme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky klademe na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. 
Na náplň potřebujeme: 1 balíček nastrouhaných neloupaných mandlí nebo jader lískových oříšků, 2 - 3 lžíce moučkového cukru, 1 bílek. Cukr umícháme s bílkem, přidáme mandle nebo oříšky a dobře promícháme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat