čtvrtek 11. srpna 2016

Gratinované jahody

Pro 4 osoby: 500 g jahod, 125 ml smetany, 250 g měkkého tvarohu, 4 žloutky, 50 g moučkového cukru, kůru z citronu, sáček vanilkového cukru, ½ líce pistácii, lžící cukru na posypání
Jahody omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Tvaroh smícháme se žloutkem, nastrouhanou citronovou kůrou, cukrem a vanilkovým cukrem. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a přidáme k tvarohovému krému. Jahody upravíme do ohnivzdorné kulaté formy a pokryjeme je tvarohovým krémem. V přeehřáté troubě 20 minut zapékáme. Mezitím si najemno nasekáme pistácie. Zapečené jahody jimi posypeme a nakonec vše poprášíme moučkovým cukrem.
Příprava 40 minut, 1 porce 340 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat