čtvrtek 18. srpna 2016

Marcipán z lásky

Na 35 kousků si připravíme: 200 g hladké mouky., 50 g mletých mandlí., lžičku prášku do pečiva., 150 g másla nebo hery., 175 g cukru krupice., 300 g marcipánové hmoty., 2 vejce., mouku na pomoučení válu., trochu oleje., žloutek., po 40 g pistácií a kandovaných třešní., 300 g mléčné čokoládové polevy., lžíci smetany., pečicí papír na plech
Smícháme mouku, mandle a prášek do pečiva. Přidáme na kousky nakrájený tuk., 125 g cukru., 50 g marcipánu a vejce. Vše důkladně zpracujeme nejprve hnětačem nebo vařečkou a nakonec rukama na hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme přibližně hodinu odpočinout v ledničce. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 5 mm vykrájíme srdíčka o průměru zhruba 5,5 mm, která rozložíme na dva plechy vyložené pečicí fólií. Pečeme 6 až 8 minut dozlatova v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3). potom vyjmeme a pečivo dáme vychladnout na mřížku. Mezitím uhněteme dohladka zbylý marcipán se zbývajícím vajíčkem a cukrem. Hmotou naplníme cukrářský sáček s jednoduchou trubičkou a ozdobíme okraje srdíček. Nůž potřeme olejem a tupou strannou uděláme do marcipánové hmoty několik vroubků. Smícháme žloutek se smetanou a potřeme marcipánové okraje. Vložíme opět do trouby a pečeme dozlatova v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) 4 až 6 minut. Potom vyjmeme a opět dáme na mřížku vychladnout. Polevu rozpustíme ve vodní lázní a pomocí lžičky jí vyplníme středy srdíček. V ledničce necháme mírně ztuhnout. Ozdobíme je čtvrtkami třešní a půlkami pistácií. Srdíčka nakonec dáme do ledničky, aby poleva dobře ztuhla.
Doba přípravy asi 1 ¾ hodiny (bez doby čekání)., kousek asi 790 kJ / 190 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat