Suroviny: 500 g krůtích prsou, sezamový olej (olivový olej), 1 lž. sójové omáčky – sladké, 1 – 2 lžičky medu, drcený kmín, sůl, bílý pepř, 400 g zeleného chřestu, 2 lžičky sezamového semínka.
Postup: Maso nakrájíme na proužky. Ve velké míse promícháme olej, sójovou omáčku, med a kmín (můžeme použít škrobovou moučku). Maso promícháme s marinádou a necháme ho asi 1 hod. odležet. Opereme chřest a oloupeme dolní část, potom ho nakrájíme zešikma na proužky. Sezamová semínka opražíme na mírně rozpáleném oleji dohněda. Maso orestujeme na rozpáleném oleji asi 3 – 4 min. Přidáme chřest a osolíme, opepříme a restujeme asi 2 – 3 min. Na závěr mírně podlijeme. Můžeme podávat se zeleninovou nebo zapečenou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat