čtvrtek 18. srpna 2016

Jemné kuře s těstovinami

Suroviny: 20 dag kuřecích prsou, 40 dag těstovin (motýlci, spirálky), 20 dag rajčat, 10 dag zelených oliv, 2 střední cibule, 5 stroučků česneku, 10 dag pórku, 30 dag kečupu, Vegeta, sladká paprika, mletá skořice, olivový olej, 20 dag parmazánu.
Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostky, osolíme, okořeníme Vegetou a sladkou paprikou. Vložíme do misky, kterou lze pevně uzavřít, nakrájíme nadrobno česnek a zamícháme do masa. Zalijeme olejem tak, aby bylo maso ponořené a necháme 24 hodin marinovat. Na rozpálenou pánev dáme jemně pokrájené cibule. Přidáme maso a zprudka opečeme. Ztlumíme a vložíme drobně nasekaná rajčata. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Podle potřeby podlijeme. Jakmile rajčata změknou přidáme kečup, nasekaný pórek a na kolečka nakrájené olivy. Přidáme malé množství skořice. Podáváme s vařenými těstovinami a důkladně zasypeme strouhaným parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat