čtvrtek 18. srpna 2016

Sachrův dort

Suroviny: 180 g čokolády, 180 g másla, 150 – 180 g krystalového cukru, 6 vajec, 180 g polohrubé mouky, 180 g mletých mandlí, 1 a 1/2 rovné lžičky prášku do pečiva
Na náplň a zdobení: 2 – 3 lžíce meruňkové marmelády, 1/4 l smetany, 180 g čokolády nebo čokoládové polevy
Postup: Čokoládu rozpustíme na horké, ale ne vařící vodní lázni. Necháme lehce prochladnout. Máslo ušleháme s cukrem do pěny, vmícháme pak řádně čokoládu. Všleháme postupně žloutky. Přidáme mouku prosátou s práškem a mleté mandle. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto naplníme do dortové formy kterou jsme vymastili a vysypali moukou. Pečeme na střední drážce v předehřáté troubě při 160 – 180°C celkem asi 1 hodinu. Necháme chvíli ve formě prochladnout, pak korpus vyjmeme. Zcela prochladlý rozkrojíme, naplníme marmeládou, přelijeme polevou. Podáváme se šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat