čtvrtek 18. srpna 2016

Krůtí kapsa plněná jablky a rozinkami

Suroviny: 1/2 kg krůtích prsou, 2 citróny, 20 g rozinek, 2 jablka, 35 g másla, 4 lžíce sladké smetany, svazek pažitky, pepř, sůl, olej.
Postup: Do mísy vymačkáme šťávu z jednoho citrónu. Druhý citrón nakrájíme na velmi tenká kolečka. Jablka nakrájíme na dílky. Ty vložíme do citrónové šťávy, aby nezhnědly. Krůtí prso nařízneme, vytvoříme kapsu, kterou naplníme kousky jablek a rozinkami. Dale přidáme máslo. Spíchneme párátkem, osolíme a opepříme. Na oleji pomalu opékáme po všech stranách. V případě potřeby podléváme vodou a dodusíme do měkka. Opatrně ohřejeme smetanu, přidáme kolečka citrónu a nadrobno nakrájenou pažitku, okořeníme a zamícháme. Před podáváním maso přelijeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat