čtvrtek 18. srpna 2016

Kolodějské šátečky

Suroviny: 1 balíček listového těsta, 400 g kuřecího masa, 1 žemle, 2 vejce, 1 cibule, sůl, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžička sójové omáčky, 50 g mandlí, olej.
Postup: Maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní na kostičky nakrájenou žemli, 1 vejce, škrobovou moučku, sójovou omáčku a nakrájené maso. Odstavíme, osolíme a dobře promícháme. Na vále vyválíme z listového těsta plát, který rádýlkem rozřežeme na čtverce. Na každý dáme lžíci směsi a pak těsto přehneme a vytvoříme trojúhelníkové pirohy, které dobře utěsníme a přendáme na plech. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat opraženými nasekanými mandlemi. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat