čtvrtek 11. srpna 2016

Dukátové buchtičky s krémem

500 g polohrubé mouky, 30 g cukru, 30 g droždí, 2 dl mléka nebo smetany, 4 žloutky, 100 g másla, 50 g rozinek, sůl, máslo na pomaštění.
Na krém: 3 dl mléka, 2 žloutky, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 1 balíček vanilkového cukru, 3 lžíce cukru
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed vyhloubíme důlek, rozdrobíme do ni droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a posypeme moukou. Povykynutí smícháme s moukou, přilijeme mléko, přidáme rozehřáté máslo, žloutky, cukr a osolíme.Zpracujeme vláčné těsto, vmícháme omyté a osušené rozinky a necháme vykynout. Pak těsto vyválíme na asi 2 cm vysoký plát a z něj krájíme čtverce asi 2 x 2 cm. Zakulatíme je, rovnáme do dobře vymaštěného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem, aby se při pečení neslepily. Necháme je ještě vykynout a upečeme ve středně ohřáté troubě dozlatova. Podáváme polité vanilkovým krémem.
Příprava krému:V trošce studeného mléka rozmícháme vanilkový pudink, přidáme zbytek mléka, cukr a vanilkový cukr, rozšleháme se žloutky a za stálého šlehání necháme nad párou zhoustnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat