čtvrtek 11. srpna 2016

Buchty s povidly

500 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 60 g másla, 1 - 2 žloutky, tuk na vymazání pekáče, cukr na posypání, 50 g cukru, 20 g droždí, 1/4 l mléka, špetka soli, (citronová kůra), hladká mouka na vyválení
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, část vlažného mléka a malé množství mouky,zlehka promícháme a dáme na teplé místo vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku,vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, (citronovou kůru), sůl, rozehřáté máslo, žloutky a zbývající vlažné mléko. Vše společně vymícháme ve vláčné hladké těsto. Takto připravené těsto dáme k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na 16 - 20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a pomocí prstů uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Po stranách i na povrchu je dobře potřeme tukem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat