kg žitné mouky., 60 g droždí., 3 lžičky kmínu., 3 polévkové lžíce octa., 3 lžičky soli., lžička pískového cukru., kyselé zelí na náplň., strouhaný sýr na posypání., tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu.,
Droždí necháme vykynout v troše vlažné vody a přidáme ho do prosáté mouky, přimícháme ocet, cukr, sůl., kmín a vlažnou vodu. Dobře propracujeme v tužší těsto, které necháme 15 minut kynout. Pak ho znovu prohněteme, rozdělíme na 4 díly a z každého vytvoříme váleček, který po celé délce zploštíme rukou a pokryjeme vrstvou kyselého zelí. Oba konce stočíme do středu. Na tukem vymazaném a moukou posypaném plechu necháme zatočené placky ještě asi 15 minut kynout. Poté je potřeme studenou vodou a asi 30 minut pečeme při teplotě 120° C. Když začne kůrka růžovět, potřeme ji studenou vodou a posypeme strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:
Okomentovat