neděle 7. srpna 2016

Paprikové topinky s fazolemi

pro 4 osoby: 425 ml nakládaných fazoli, 4 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 100 g oliv (plněných paprikou), ½ lžičky rozmarýnu, sůl, pepř, 500 g paprik, cuketa, 4 rajčata, 150 g žampionů, 4 plátky toastového chleba
Fazole slijeme a nálev necháme okapat. Oloupeme cibuli a nakrájíme je najemno. Osmahneme ji na 2 lžících oleje. Slijeme olivy a nakrájíme je na kolečka. Spolu s fazolkami je nasypeme na cibulku. Posypeme je rozmarýnou a dusíme asi 10 minut. Ochutíme solí a pepřem. Očistíme papriku s cuketou a nakrájíme je na stejnoměrné kousky. Spaříme a oloupeme rajčata. Nakrájíme je na kostičky. Očistíme žampiony a pokrájíme je na plátky. Papriky nasypeme do pánve a 10 minut je dusíme. Po 5 minutách přidáme cukety, žampiony a rajčata. Na zbývajícím oleji smažíme topinky. Rozdělíme na ně zeleninu a ihned podáváme.
Příprava 35 minut, vaření 20 minut, na osobu 410 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat