čtvrtek 18. srpna 2016

Lepkavé kuře se sezamovým semínkem

2 stroužky česneku., 2,5 cm kostka čerstvého zázvoru (stačí lžička sušeného)., 3 rovné lžíce meruňkové marmelády., 3 lžíce sojové omáčky., 8 kuřecích stehen s kůži., 2 lžíce sezamových semínek
V míse smíchejte najemeno nakrájený česnek se zázvorem, marmeládou a sojovou omáčkou. Přidejte kuřecí stehna, zamíchejte a přikryté nechte alespoň 15 minut odstát. Stehna vložte do pekáče a pečte na oleji 35 minut při 220° C, pravidelně je podlévejte marinádou a otáčejte, aby se propekla pěkně souměrně. Pak maso vyndejte a udržujte teplé. Zbylou šťávu, která zůstala v pekáči, ještě minutku povařte. Stehna rozložte na talíř, přelijte šťávou a podávejte s rýží.
Doba přípravy: 5 minut a 15 minut marinování., doba pečení 35 minut
Tip: Základ marinády tvoří trochu nezvyklé meruňková marmeláda. Báječně se hodí í k jehněcímu. Místo rýže můžete podávat brambory nakrájené na měsíčky a upečené v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat