čtvrtek 11. srpna 2016

Vykrajovánky

1 1/3 hrnku hrubé mouky, 1 1/3 hrnku nastrouhaných ořechových jader, 1/3 hrnku krupicového cukru, 3/4 kostky másla, 3 žloutky, balíček vanilkového cukru, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, hladkou mouku na posypání válu, tuk na vymazání plechu, rybízovou zavařeninu, čokoládovou polevu
Změklé máslo smícháme s hrubou moukou, ořechy, krupicovým a vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Vypracujeme vláčné těsto a necháme je v chladničce ztuhnout. Poté z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a tvořítkem z něj vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na vymazaný plech. Zvolna pečeme v předehřáté troubě do světle růžova. Vychladlé cukroví slepíme zavařeninou a ozdobíme polevou.
Čokoládová poleva: Rozlámanou čokoládu na vaření rozpustíme společně s 1 - 2 lžícemi ztuženého tuku za stálého míchání v horké lázni. Voda se nesmí vařit, jinak se poleva srazí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat