8 kedluben, 200 g libového vepřového masa, 60 g másla, cibule, hladká mouka, 150 g měkkého salámu, lžíce usekané petrželky, trochu sardelové pasty, sůl, pepř, vejce, žemle, ½ šálku mléka
Z oloupaných kedluben skrojíme na plocho kořenovou část s mladými listy odkrojíme jako víčko. Mladé listy rozkrájíme a povaříme v omáčce. Střed kedluben seshora vydlabeme a dřeň také povaříme v omáčce. Mleté maso spojíme se žemlí namočenou v mléce a vymačkanou, osolíme, přidáme usekaný salám, nastrouhanou cibuli a zamícháme omáčku. Kedlubny naplníme směsi, přikryjeme víčkem, srovnáme je do dobře vymaštěné ohnivzdorné mísy a dusíme na másle. Měkké kedlubny vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vývarem a povaříme. Kedlubny pak přelijeme omáčkou a podáváme s osmaženými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat