úterý 16. srpna 2016

Nadívané telecí hrudí

telecího masa (1,5 kg), 375 g mletého masa na nádivku, vejce, svazek petrželky, svazek míchaného koření, sůl, pepř, muškát, lžička kari koření, 2 bobkové listy, lžička zrnek pepře, cibule
Maso osušíme, omyjeme, vykostíme a nožem vyřízneme kapsu, kterou zevně i uvnitř osolíme a opepříme. Mleté maso smísíme s vejcem, jemně posekaným kořením, soli, pepřem, muškátem a kari kořením. Touto nádivkou naplníme kapsu a zašijeme. Maso pak ve vodě s přísadou bobkového listu, zrnek pepře, s cibuli a se soli vaříme 2 hodiny pod pokličkou. Po vyjmutí necháme 50 minut vychladnout a pak krájíme na porce. Podáváme se zeleninou a s bramborovou kaší. Z vývaru je výborná polévka.

Žádné komentáře:

Okomentovat