úterý 16. srpna 2016

Kapustový nákyp se špekáčky a s rýži

kapusta, 200 g předvařené rýže, 4 špekáčky, 50 g slaniny, 3 vejce, cibule, 2 dl mléka, pepř, sůl
Slaninu nakrájíme na kostičky a usmažíme na ní drobně usekanou cibuli, přidáme oloupané na plátky nakrájené špekáčky a osmahneme je. Pak vmícháme osolenou předvařenou rýži, zalijeme 4 dl vody a udusíme ji téměř doměkka. Kapustu očistíme, krátce povaříme v osolené vodě a necháme dobře okapat. Do vymaštěné ohnivzdorné mísy klademe vrstvu rýže se špekáčky a vrstvu kapusty, kterou usekáme, opepříme a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pečeme ve středně horké troubě 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat