piškotový korpus, 12 listů bílé želatiny, 1 kg netučného tvarohu, 100 g cukru, vanilkový cukr, 2 citrony, plechovka mandarinek, plechovka ananasových řezu, 3 pomeranče
Korpus vodorovně rozřízneme ozubeným nožem na 2 stejné části. Želatinu změkčíme ve studené vodě. Tvaroh utřeme s cukrem, s vanilkovým cukrem, citronovou a mandarinkovou šťávou. Kdyby hmota byla příliš tuhá, přidáme případně ještě trochu ananasové šťávy. Želatinu dáme do malé misky, rozpustíme v horké lázni a pak ji rychle vmícháme do tvarohového krému a postavíme do chladu. Spodní část korpusu obložíme dílky mandarinek, ananasovými řezy a dílky oloupaných pomerančů. Navrch dáme 2 třetiny polotuhého tvarohového krému, položíme druhou polovinu dortu, na kterou přijde zbytek ovoce. Zbylý tvarohový krém dáme do sáčku s trubičkou a celý dort ozdobíme.
Pro 6 osob: 202 g bílkovin, 17 g tuků, 571 g glycidu, na osobu 566 kcal

Žádné komentáře:
Okomentovat