menší hlávka zelí, 350 g mletého vepřového masa, cibule, 2 žemle, trochu bílého vína, 40 g slaniny, 2 vejce, sůl, pepř, špetka zázvoru, 80 g sádla, ¼ l kysané smetany, lžička mouky
Zelí opatrně rozebereme, zelné listy spaříme a tuhé řapíky částečně vyřízneme a pak listy lehce naklepeme paličkou. Umleté maso smícháme s osmaženou cibuli a se žemlemi namočenými ve víně, a lehce vymačkanými, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, pro spojení vejce, případně trochu strouhanky. Směsi naplníme připravené zelné listy, svineme je a ovážeme nití. Závitky narovnáme do vymazané ohnivzdorné mísy, podlijeme a dusíme v troubě, pak je zalijeme kysanou smetanou, v níž rozkvedláme trochu mouky a dodusíme. Podle chuti okořeníme a přikyselíme. Podáváme s brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat