750 g masa z divočáka, 125 g slaniny, 4 cibule, sůl, pepř, 4 bobule jalovce, bobkový list, bazalka, 250 g mrkve, sklenka červeného vína, 2 lžíce kondenzovaného mléka, lžíce mouky, petrželka
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Rovněž na malé kostky nakrájíme slaninu, osmažíme v kastrolu, vložíme kousky masa a za stálého míchání je necháme zhnědnout. Přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme ji a maso okořeníme soli, pepřem, rozdrceným jalovcem, bobkovým listem a bazalkou. Přilijeme půl litru vody a 50 minut dusíme. Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky, dáme k masu a ještě 30 minut spolu vaříme. Přidáme červené víno a ragú zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Pak posypeme usekanou petrželkou a podáváme.
Pro 4 osoby: 116 g bílkovin, 100 g tuků, 54 g glycidu, na osobu 440 kcal

Žádné komentáře:
Okomentovat