pondělí 8. srpna 2016

Nákyp se zeleninou a houbami

Pro 4 osoby: 2 pórky, 2 mrkve, 2 kedlubny, sůl, bílý pepř, tuk na vymazání formy, 300 g hlívy ústřičné, cibule, 20 g másla, 300 ml smetany na šlehání, svazek pažitky, 200 g gorgonzoly (můžeme nahradit nivou)
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Spaříme ve slané vodě 2 minuty a necháme okapat. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Rozehřejeme máslo a cibuli spolu s hlívou osmahneme, pak podlijeme a dusíme 5 minut. Přilijeme 200 smetany a krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a omytou, najemno posekanou pažitkou (třetinu si necháme na ozdobení). Sýr důkladně rozmačkáme a se zbytkem smetany umícháme dohladka. Formu vymažeme tukem, navrstvíme do ní střídavě zeleninu a houby s cibuli, nahoru dáme plátky kedlubny. Přelijeme sýrovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut.
Doba přípravy 50 minut, 1 porce 530 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat