4 hovězí plátky, 50 g slaniny, sůl, pepř, sladkokyselá okurka, krajíc chleba, ¼ l vývaru z kostí, 50 g sádla, cibule, hladká mouka
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, osmažíme na ní půlku cibule nakrájené nadrobno, nakrájenou okurku a strouhaný chléb. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme připravenou směsi, sbalíme je, ovážeme nití. Na sádle osmažíme cibuli nakrájenou na plátky, vložíme na ní závitky, které po opečení podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme, zbylou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, zředíme vývarem, rozšleháme a podusíme. Omáčku přecedíme na závitky. Podáváme s brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat