Pro 4 osoby – pěna – 4 plátky bílé želatiny., 400 g vanilkového jogurtu., nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu (limety)., šťáva ze 2 citronů (limet)., 60 g hnědého cukru., balíček vanilkového cukru., 300 ml smetany.,
Mangová omáčka – chemicky neošetřená limeta (citron)., 2 malá zralá manga, 30 g cukru.,
Ozdoba – 50 g jemné hořké čokolády.,
Želatinu vložíme do studené vody. Jogurt smícháme s limetovou kůrou a šťávou, přimícháme cukr a vanilkový cukr. Mokrou želatinu rozpustíme v malém hrníčku a přidáme 2 lžíce limetového jogurtu. Želatinovou směs vmícháme do krému a 10 minut chladíme.
Smetanu ušleháme dotuha a přidáme do pěny. Pěnou naplníme misky a 60 minut chladíme. Na omáčku omyjeme limety, kůru oloupeme a šťávu vymačkáme. Manga oloupeme a odpeckujeme. ¼ manga nakrájíme na plátky, zbytek rozmělníme, přidáme cukr a limetovou šťávu.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a nalijeme do mikrotenového sáčku s ustřiženým růžkem. Na papír na pečení nastříkáme mřížky a necháme je ztuhnout. Pěnu podáváme s mangovou omáčkou a plátky manga ozdobenou čokoládovými mřížkami a proužky limetové kůry.
Příprava cca 40 minut., chlazení 70 minut., porce asi 570 kcal., 17 g bílkovin., 29 g tuků., 62 g sacharidů.




Žádné komentáře:
Okomentovat