pondělí 8. srpna 2016

Jogurtová bublanina

1 hrnek hladké mouky, ¾ hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, ½ hrnku mléka, 1 kelímek bílého jogurtu, 4 lžíce rozehřátého másla, 2 žloutky, ¾ balíčku prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání pekáčku, 1 lžíce hrubé mouky na obalení ovoce, ovoce
Mléko, jogurt, žloutky, cukr a vlahé máslo dáme do mixéru a mixujeme 2 minuty. Umixovanou směs vmícháme do mouky smíchané s vanilkovým cukrem a s práškem do pečiva. Těsto dobře promícháme a vlijeme do tukem vymazaného, strouhankou vysypaného pekáčku. Rozhrneme je tak, aby u okrajů pekáčku byla vyšší vrstva. Poklademe ovocem, které jsme promíchali s 1 lžíci hrubé mouky. Bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Žádné komentáře:

Okomentovat