neděle 7. srpna 2016

Gratinované závitky plněné zelím

pro 4 osoby: 300 g hrubé mouky, sůl, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 75 g slaniny, 2 cibule, 500 g kysaného zelí, pepř, kmín, cukr, 2 lžíce kysané smetany, 1 l vývaru
Smísíme mouku s ½ lžičkou solí, vejcem, olejem a 3 lžícemi vody. Těsto přikryjeme miskou a necháme 30 minut odpočinout. Slaninu nakrájíme na proužky. Asi 1/3 odložíme stranou, zbytek vyškvaříme. Přidáme zelí pokrájené na kousky, osolíme ho, opepříme a posypeme kmínem. Dusíme 10 minut a potom přimícháme smetanu. Troubu rozpálíme na 180 stupňů. Těsto rozdělíme na 2 části a vyválíme je do placek. Rozprostřeme na ně zelí a zarolujeme. Rolády nakrájíme na špalíky a vyrovnáme je do vymaštěného pekáčku. Posypeme je slaninou a kmínem. Závitky přelijeme horkým vývarem a přikryté je pečeme asi 20 minut. Sejmeme poklici a pečeme dalších 15 minut.
Příprava 45 minut, odležení 30 minut, pečení 35 minut, na osobu 480 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat