pondělí 8. srpna 2016

Bylinkové, krabí a sýrové máslo

Pro 4 osoby: 375 g másla, stroužek česneku, po 1 svazku pažitky, petrželky a kopru, cibule, 60 g krabího masa, 50 g strouhaného ementálu
Máslo rozdělíme na 3 díly. Česnek oloupeme a prolisujeme do první části másla. Bylinky omyjeme, osušíme a nadrobno posekáme a až na 2 lžíce vmícháme spolu s česnekem o másla. Okořeníme. Hmotu zformujeme pomocí 2 navlhčených prkének do kostky a uložíme na velké servírovací prkénko. Posypeme bylinkami. Cibuli najemno posekáme či nastrouháme a s 50 g krabího masa rozmícháme s druhým dílem másla. Okořeníme. Rovněž zformujeme do kostky, uložíme na servírovací prkénko vedle bylinkového másla a posypeme zbylým krabím masem. Poslední díl másla smícháme se 45 g sýra a okořeníme. Opět zformujeme do kostky, uložíme na prkénko a posypeme zbylým sýrem. Máslové směsi až do podávání uložíme do chladu.
Příprava 20 minut, na osobu 710 kcal, 7 g bílkovin, 70 g tuků, 6 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat