úterý 2. srpna 2016

Broskvové jogurtové řezy

75 g jemné hořké čokolády,50 g mléčné čokolády,60 g vloček "corn-flakes"
Na náplň: 850 ml půlek broskví,15 g bílé želatiny,450 g bílého jogurtu,60 g cukru,l vanilka,kůra z 1/2 citrónu,2 pol. lžíce broskvového likéru,200 g šlehačky,lístky meduňky,alobal
Formu vyložíme alobalem. po něm rozlijeme rozpuštěnou čokoládu s obilnými vločkami. Polovinu broskví rozmixujeme s trochou nálevu, pak vmícháme jogurt, cukr a vanilku trochu citrónové kůry a likér. Nakonec přidáme ušlehanou šlehačku a vlijeme vlažnou dortovou želatinu. Rychle promícháme a vkládáme do formy s proložením plátků zbylých broskví. necháme v lednici ztuhnout. Zdobíme lístky meduňky.

Žádné komentáře:

Okomentovat