Suroviny pro 6 osob: 1 předpečené těsto (Základní těsto na slaný koláč)
Na náplň: 2 lžíce olivového oleje, 6 plátků prorostlé slaniny, 5 velkých vajec, 280 ml 12 % smetany, 150 ml mléka, 140 g strouhaného sýra typu ementál, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, sůl a pepř na dochucení
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Slaninu nakrájenou na kostičky vsypte do silnostěnné pánve a asi minutu osmahněte, aby se trochu vypekla. V misce prošlehejte vejce, smetanu a mléko vidličkou, přidejte sýr, muškátový oříšek, osolte a opepřete. Vsypte polovinu kostek slaniny a vlijte do předpečené těstové misky. Posypte zbylou slaninou. Pečte 35 – 40 minut, až náplň zpevní, začne zlátnout a trochu nabude. Před vyjmutím z formy nechte quiche lehce vychladnout. Podávejte teplou i chladnou.
Žádné komentáře:
Okomentovat