neděle 31. července 2016

Třená bábovka

130 g másla, 250 g cukru písek, 300 g polohrubé mouky, 1/8 l mléka, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 2 lžíce kakaa, máslo a hrubá mouka na bábovkovou formu
Máslo, cukr a žloutky utřeme. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a střídavě mouku, do které jsme vmíchali prášek do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Těsto rozdělíme na poloviny. Jedna zůstane světlá a do druhé půlky těsta přidáme kakao. Do vymazané a moukou vysypané formy můžeme těsto dát tak, že dolů dáme světlé těsto a navrch tmavé, anebo můžeme těsto střídat po lžících, čímž dosáhneme efektního mramorování. Pečeme asi 45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat